Naši curleri sú opäť prvoligoví!

Naši curleri sú opäť prvoligoví!

Slovenské curlingové družstvo vozíčkarov odohralo cez víkend finálový zápas play-off druhej slovenskej curlingovej ligy. Zvíťazilo v ňom nad družstvom Icebreakers Bratislava 11:7 a postúpilo do najvyššej súťaže.

„Slovenský curlingový zväz nám už sedem rokov umožňuje hrať ligové súťaže aj medzi zdravými športovcami. Pravidelne hrávame zápasy druhej slovenskej ligy. Aj vďaka tomu sa dokážeme kvalitne pripraviť na naše vozičkárske súťaže a majstrovstvá. Nakoľko účasť na ZPH 2018 sme si zabezpečili už pred rokom, máme dostatok času na kvalitnú prípravu. V tejto sezóne sa nám podarilo po základnej časti obsadiť prvé miesto v druhej ligy. V play-off sme boli nasadení priamo do finále. Postup medzi najlepšie curlingové družstvá na Slovensku nás teší. Práve v sezóne, keď máme paralympiádu v Kórei, budeme môcť odohrať kvalitné zápasy a dobre sa pripraviť. Bude sa opakovať situácia spred štyroch rokov, keď sme pred Soči 2014 hrávali takisto prvú slovenskú ligu“, zhodnotil tréner František Pitoňák.

V apríli absolvujú ešte dva turnaje. Finále medzinárodnej vozíčkárskej ligy v Prahe, kde obhajujú titul z minulého roka, a medzinárodný turnaj Czechoslovak Open so zdravými športovcami v Bratislave.

Postup do najvyššej súťaže vybojovalo družstvo v zložení: Radoslav Ďuriš (skip), Dušan Pitoňák, Monika Kunkelová, Peter Zaťko a Imrich Lyócsa.