Druhé miesto curlerov v silnej konkurencii

Druhé miesto curlerov v silnej konkurencii

Cez víkend sa v bratislavskej curlingovej hale v Lamači uskutočnil medzinárodný curlingový turnaj Czechoslovak Open.

Na turnaji súťažilo 16 družstiev z Čiech, Slovenska, Poľska a Švajčiarska.

„Bol to otvorený turnaj pre mužov, ženy aj zmiešané družstvá. Spomedzi všetkých tímov, bol vozičkársky len náš. Sme radi, že sme mohli hrať na tomto turnaji. Je to najväčší turnaj organizovaný na Slovensku aj s účasťou družstiev zo zahraničia“, uviedol reprezentačný tréner František Pitoňák.

V tejto sezóne to bol posledný turnaj slovenských curlerov – vozičkárov. Z rodinných a zdravotných dôvodov sa na ňom nemohli zúčastniť všetci hráči z reprezentácie. Tréner preto využil možnosť a spolu s vozičkármi si zahral v družstve aj on. „Nakoľko počas curlingových zápasov ako tréner nemôžem zasahovať do priebehu, ani radami a pokynmi, mohol som tak konať ako hráč v družstve. Počas zápasov sme priamo na ľade mohli diskutovať a rozoberať jednotlivé situácie, ktoré sa vyskytli v priebehu hry. Turnaj sme brali už ako rozlúčku so sezónou a v silnej konkurencií zdravých hráčov sme neočakávali úspech. Možno práve preto, že sme neboli až pod takým veľkým tlakom, sa nám darilo nadmieru výborne. S jednou prehrou, troma výhrami a jednou remízou sme aj vďaka dobrému skóre skončili na prekvapujúcej striebornej pozícií. Od súperov sme si počas celého turnaja vyslúžili obdiv a pochvalu za krásnu hru. V tejto sezóne to bol náš ôsmy turnaj a ôsmykrát odchádzame s medailou. Bola to veľmi úspešná sezóna“, konštatoval F. Pitoňák.

Sezóna sa skončila, hráči budú mať mesiac voľno na zregenerovanie síl, oddych a následne od júna už začnú s prípravou na ďalšiu, tentokrát paralympijskú sezónu.
Konečné poradie:

  1. RPK Brno
  2. Paralympic Team Slovensko
  3. 1.KCK Trutnov
  4. ADHoc
  5. IceSEJK Bratislava
  6. Gdansk CC
  7. Guerera MIX
  8. Chrobaci
  9. Adelboden 2
  10. Curling Roztyly
  11. CK Brno
  12. Rolling Stones
  13. Adelboden 1
  14. Martin
  15. Bubak Team
  16. Klub z Viktorky