Víťazní vozičkári v konkurencii zdravých

CSopen 2019

Cez víkend sa v bratislavskej curlingovej hale v Lamači uskutočnil medzinárodný curlingový turnaj Czechoslovak Open.

Na podujatí  štartovalo 14 družstiev z Česka, Slovenska a Poľska.

„Každoročne končí curlingová sezóna na Slovensku týmto turnajom. Je to otvorený turnaj pre mužov, ženy aj zmiešané družstvá. Spomedzi všetkých tímov bol vozičkársky len ten náš. Sme radi, že sme mohli hrať na tomto turnaji. Je to najväčší turnaj organizovaný na Slovensku, aj s účasťou družstiev zo zahraničia“, uviedol reprezentačný tréner František Pitoňák.

A v tejto sezóne to bol aj posledný turnaj slovenských curlerov na vozíku. Záverečného turnaja sa zúčastnili všetci hráči reprezentačného družstva. Tréner preto využil možnosť a na ihrisku striedal všetkých hráčov. Spolu s vozičkármi si zahral v družstve aj on.

„Nakoľko počas curlingových zápasov ako tréner nemôžem zasahovať do priebehu, ani radami a pokynmi, mohol som tak konať ako hráč v družstve. Počas zápasov sme priamo na ľade mohli diskutovať a rozoberať jednotlivé situácie, ktoré sa vyskytli v priebehu hry. Turnaj sme brali už ako rozlúčku so sezónou a v silnej konkurencií zdravých hráčov sme neočakávali úspech. Odohrali sme päť zápasov. Vo všetkých sme zvíťazili a získali trofej pre víťazov. Od súperov sme si počas celého turnaja vyslúžili obdiv a pochvalu za krásnu hru. Bolo to pekné ukončenie úspešnej sezóny“, konštatoval F. Pitoňák.

Sezóna sa skončila, hráči budú mať mesiac voľno na zregenerovanie síl, oddych a následne od júna už začnú s prípravou na ďalšiu sezónu.

Konečné poradie Czechoslovak Open 2019:

  1. Paralympic Team Slovensko
  2. Matus Gang
  3. Guerera Bratislava
  4. 1.KCK Trutnov
  5. SEJK Bratislava
  6. RPK Brno
  7. Oroko Team
  8. Ice SEJK
  9. Gdaňsk
  10. Metla Kladno
  11. Juniori
  12. Hubas Team
  13. Chrobáci
  14. Adara Trnava

Zdroj: SPV