Curleri sa vrátili z turnajov v Severnej Amerike

Na curlingovom turnaji Cathy Kerr International Bonspiel 2013 v Ottawe obsadili v konkurencii reprezentačných tímov Kanady, USA, Kórei a Veľkej Británie, doplnených ďalšími jedenástimi kanadskými tímami, naši vozičkári výborné 3. miesto.

Zvíťazil tím Kanady pred Veľkou Britániou.

Po výbornom treťom mieste na turnaji Cathy Kerr Bonspiel v Ottawe sa slovenské družstvo v curlingu na vozíku premiestnilo do USA, kde v Utice štartovalo v dňoch 6. – 8. decembra na VIII. ročníku US Open.

V konkurencii 12 týmov z USA, Kanady, Ruska a Európy, z čoho bolo päť účastníkov ZPH 2014, vyhral náš tím dva zápasy a päť prehral, takže obsadil konečné 11. miesto. Oba turnaje boli súčasťou prípravy na Soči 2014, kde bude mať náš vozíčkárský curling premiéru.

Počas turnaja v Ottawe podporili svojou prítomnosťou našich reprezentantov aj pracovníci slovenskej ambasády spolu s veľvyslancom Milanom Kolárom a rodinnými príslušníkmi. Curleri zasa absolvovali návštevu veľvyslanectva.

V Kanade a USA nás reprezentovali: Radoslav Ďuriš (skip), Branislav Jakubec, Dušan Pitoňák, Monika Kunkelová a Alena Kánová, vedúci tímu Milan Kališ, tréner František Pitoňák a lekár Milan Bubeník.