Hetrik na MČR

Hetrik na MČR

Cez víkend sa v pražskej hale na Roztyloch konali otvorené Majstrovstvá Českej republiky v curlingu na vozíku. Prvenstvo si odniesli slovenskí reprezentanti.

Účasť na majstrovstvách si vybojovalo šesť najlepších družstiev z Medzinárodnej curlingovej ligy, ktorá sa hrala od septembra do januára takisto v Prahe – družstvá Slovenska, Poľska, Talianska a tri družstvá z Českej republiky. Do turnaja nastupovalo Slovensko ako favorit. Bolo víťazom Medzinárodnej ligy a takisto obhajcom titulu z otvorených Majstrovstiev ČR z predchádzajúcich dvoch rokov.

„Tohtoročná sezóna bola veľmi dlhá. Začali sme ju už v júli turnajom v USA a zakončíme ju na budúci víkend na turnaji v Bratislave. Množstvo turnajov a ťažkých zápasov sa odrazilo aj na zdravotnom stave hráčov. Dvaja hráči nastupovali na zápasy zo sebazaprením. Preto by som chcel poďakovať nášmu tímovému lekárovi MUDr. Bubeníkovi, že dal hráčov po zdravotnej stránke do poriadku a mohli podať adekvátny výkon“, povedal reprezentačný tréner František Pitoňák.

Družstvá na turnaji boli rozdelené do dvoch skupín po troch. V základnej skupine naši najprv zvíťazili nad Novým Městom nad Metují 12:4 a Poľskom 7:2. V semifinále s Talianskom zvíťazili len 8:7, ale celý zápas viedli a kontrolovanou hrou nedali súperovi možnosť otočiť stav zápasu. Vo finále ich čakal najlepší český tím – Jedličkou ústav Praha. Je to kvalitné družstvo, ktoré už hralo aj na MS a každoročne patrí aj v kvalifikácií MS ku kandidátom na postup.

„Som rád, že sa moji zverenci v ťažkých zápasoch dokážu maximálne sústrediť na svoj výkon. Je to vďaka pravidelným tréningom a účasti na turnajoch Svetového pohára. Ambicióznemu českému tímu sme dovolili uhrať len jeden bod, hneď na začiatku zápasu. Od stavu 1:0 sme ale už nepustili súpera ku žiadnej akcií a deklasovali sme ho 1:11. Naši hráči predviedli kvalitnú hru,ktorú ocenili nie len naši súperi, ale aj početná divácka kulisa na turnaji.“ – zhodnotil reprezentačný tréner.
„Na jednej strane mi je ľúto, že nám už končí naša veľmi úspešná sezóna, ale na druhej strane som aj rád. Hráči si budú môcť oddýchnuť, doliečiť zranenia a zregenerovať . Spoločne sa už ale tešíme na ďalšiu sezónu, ktorá bude paralympijská a všetci sa zodpovedne pripravíme na vrchol nášho snaženia – ZPH 2018 v Kórei“, doplnil.

Konečné poradie Medzinárodných M-ČR 2017:
1. Slovensko
2. JÚ Praha
3. Taliansko
4. Poľsko
5. Velké Meziřiči
6. Nové Město nad Metují

Zostava Slovenska: Radoslav Ďuriš, Imrich Lyócsa, Monika Kunkelová, Dušan Pitoňák, Peter Zaťko