Curleri ladia formu na februárový svetový šampionát

Curleri ladia formu na februárový svetový šampionát

Dejiskom majstrovstiev sveta  A skupiny v curlingu na vozíku bude v dňoch 21. – 28. februára švajčiarske mesto Luzern.

Medzi elitnou desiatkou tímov nebude chýbať ani Slovensko, ktoré vlani skončilo vo fínskom Lohja na štvrtom a rok predtým na ZPH v Soči na šiestom mieste.

„Do odchodu na MS nás čakajú ešte dva medzinárodné turnaje, domáca druhá liga so zdravými a dve trojdňové sústredenia, na ktorých si vyskúšame rôzne varianty a doladíme formu“, povedal reprezentačný tréner František Pitoňák. Momentálne ho trápi zdravotný stav jedného z hráčov, jeho menovca Dušana Pitoňáka. Ale do MS by mal byť v poriadku. V kádri sú okrem neho Radoslav Ďuriš (skip), Imrich Lyócsa, Peter Zaťko a jediná žena Monika Kunkelová. MS v curlingu na vozíku sa hrajú ako súťaž zmiešaných tímov, pričom je povinnosťou mať k dispozíciu aspoň jednu ženu. V porovnaní so Soči 2014 už nie sú v tíme Alena Kánová a Branislav Jakubec.

Posledný turnaj v roku 2015 odohrali v krajine, ktorá bude organizovať MS. Konkrétne v meste Lausanne 5. – 6. decembra.  V konkurencii ôsmich reprezentačných (Škótsko, Švajčiarsko, Nemecko, Taliansko) a klubových mužstiev skončili napokon po dvoch víťazstvách a dvoch prehrách na 5. mieste.

V dňoch 8. – 10. januára sa zúčastnili v Prahe na finálovej časti medzinárodnej vozičkárskej ligy. Základnú časť vyhrali, ale v semifinále mali smolu a prehrali tesne 8:9 s českou reprezentáciou. V „malom“ finále potom porazili klub z Veľkého Meziříčí a obsadili konečné tretie miesto.

Počas toho víkendu zavítajú na medzinárodný turnaj do poľského Čierneho Dunajca a 6. – 7. februára odohrajú posledný turnaj pred MS v Bratislave.