Curling na vozíku: finálová účasť na turnaji v USA

Curling na vozíku: finálová účasť na turnaji v USA

Slovenská reprezentácia v curlingu na vozíku štartovala počas minulého týždňa na turnaji Cape Cod Curling Summer 2016 v americkom meste Falmouth (štát Massachusetts). V konkurencii siedmych tímov postúpila do finále, kde tesne prehrala s USA 6:7.

Okrem reprezentácií Slovenska a USA štartovali na turnaji výbery štátov Florida, New York, Illinois, Severná Karolína a domáci Massachusetts. V základnej fáze sa stretol každý s každým a Slováci, ktorí štartovali ako obhajcovia prvenstva, vyhrali všetkých šesť zápasov. Kúsok šťastia im chýbal iba vo finále, kde sa prebojovali prvé dva tímy po základnej časti.

„Som rád, že sme mohli absolvovať tento kvalitne obsadený turnaj, nakoľko počas leta sú plochy roztopené a je minimum možností hernej prípravy. Vzhľadom na prebiehajúcu letnú fázu prípravy som bol spokojný aj s výkonnosťou našich hráčov“, uviedol reprezentačný tréner František Pitoňák. Turnaj zároveň podľa jeho slov poslúžil aj ako test nových dlhších extendrov, vyrobených na mieru od firmy Carbontechnic, na ktoré už prešla väčšina družstiev a naši hráči si ich tiež pochvaľovali.

V USA nás reprezentovali Radoslav Ďuriš (skip), Imrich Lyócsa, Peter Zaťko, Monika Kunkelová a Dušan Pitoňák. Po návrate pokračuje náš tím v letnej príprave a na ľad by sa prvýkrát mal dostať koncom augusta v Bratislave.

capecod2016-03

capecod2016-02