Slovenskí curleri opäť víťazmi medzinárodnej ligy

Slovenskí curleri opäť víťazmi medzinárodnej ligy

Slovenské reprezentačné družstvo v curlingu na vozíku obhájilo cez víkend minuloročné prvenstvo v Medzinárodnej curlingovej lige.

Všetky zápasy sa v sezóne 2016/2017 hrali v pražskej curligovej hale v Roztyloch.

„V tejto sezóne sme odohrali v lige 12 zápasov. Zvíťazili sme 9 krát, remizovali 2 krát a len v jednom zápase sme boli porazení. Súpermi nám boli kvalitné družstvá z Česka, Poľska a Talianska. Preto nás teší, že prvenstvo sme si vybojovali už pred záverečným kolom“, uviedol reprezentačný tréner František Pitoňák.

Naši hráči podľa jeho slov opäť predviedli, že dokážu veľmi dobre hrať aj pod tlakom a zúročili skúsenosti, ktoré majú z veľkých svetových turnajov. Tieto pražské zápasy boli ďalšími v príprave. Najbližšie vrcholné podujatie bude pre slovenských curlerov až ZPH 2018 v Kórei a tak sa musia udržiavať vo forme na rôznych turnajoch a ligových zápasoch. „Máme ešte celý rok na prípravu a preto aj dostatok času, aby sme sa dôkladne pripravili. Chceli by sme absolvovať ešte množstvo tréningov a hlavne turnajov s kvalitnými súpermi. Dúfam, že formu si opäť dobre vyladíme a bude gradovať v pravý čas“, dodal reprezentačný tréner.

Výsledky v 9. – 12.kole

Slovensko – Taliansko 7:4
Slovensko – Nové Město 18:3
Slovensko – JÚ Praha A 14:1
Slovensko – JÚ Praha B 10:8

Konečné poradie Medzinárodnej curlingovej ligy:

  1. Slovensko
  2. Taliansko
  3. JÚ Praha A
  4. Velké Meziříčí
  5. Poľsko
  6. Nové Město nad Metují
  7. JÚ Praha B

Slovensko absolvovalo MCL v zložení Radoslav Ďuriš (skip), Dušan Pitoňák, Peter Zaťko, Monika Kunkelová a Imrich Lyócsa.