Curleri v roku 2017 na Svetový pohár do USA a Dánska

Curleri v roku 2017 na Svetový pohár do USA a Dánska

V týchto dňoch prebieha v kórejskom Gangneungu MS 2017 v curlingu na vozíku po niekoľkých rokoch bez slovenských reprezentantov.

Po vlaňajšom vypadnutí z elitnej skupiny sa im nepodaril okamžitý návrat, ale účasť na ZPH 2018 si už v predstihu zabezpečili.

Po dvoch štvrtých miestach v rokoch 2012 a 2015 prehralo Slovensko na MS 2016 vo švajčiarskom Luzerne barážový zápas o udržanie sa s Nemeckom 2:7 a muselo hrať v závere roka kvalifikáciu vo fínskom Lohja. Hoci naši získali v konkurencii 16 tímov bronzové medaily, do „áčka“ sa posunuli iba dvaja najlepší. Minimálne rok teda budú medzi elitou nútene pauzovať. Podstatnejšie však je, že sa našej reprezentácii podarilo na predošlých šampionátoch nazbierať dostatok bodov k účasti na ZPH 2018 v Pjongčangu a tak si po premiére v Soči 2014 dajú repete. Aj v týchto dňoch, rok pred začiatkom hier, prebieha intenzívna príprava.

„V roku 2017 sa nezúčastňujeme na žiadnom vrcholnom podujatí. Okrem tréningov absolvujeme zápasy v slovenskej ligy a medzinárodné turnaje, z ktorých budú najvýznamnejšie podujatia Svetového pohára“, uviedol reprezentačný tréner František Pitoňák.

Už v dňoch 22. – 23. apríla čakajú slovenskú reprezentáciu Medzinárodné majstrovstvá Českej republiky v Prahe. V strede júla zamieri za Atlantik, kde odohrá v dňoch 19. až 24. turnaj Svetového pohára vo Falmouthe. Podujatie s rovnakým názvom absolvuje aj od 22. do 24. septembra v Kodani.
Členmi curlingového tímu sú Radoslav Ďuriš (skip), Dušan Pitoňák, Peter Zaťko, Monika Kunkelová a Imrich Lyócsa.